Werkwijze

Elk verlies is anders, net als rouw. In mijn begeleiding stem ik mij volledig af op jouw unieke verhaal. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt – maatwerk, met aandacht voor jou. Mijn focus ligt op persoonsgericht werken in plaats van probleemgericht werken.

In onze gesprekken help ik je om opnieuw balans te vinden in je leven na een ingrijpend verlies. Ik laat je ‘op verhaal’ komen, ondersteunen met het ontwikkelen van positieve en helpende manieren om met je verlies om te gaan. Daarbij kijken we ook samen naar de steun vanuit je omgeving en deze te versterken en beter te organiseren.

Rouw is geen rechte lijn maar een proces waarin je schakelt tussen stilstaan bij je verlies en stappen zetten richting de toekomst. Dit kan via gesprekken, maar ook via andere werkvormen zoals creatieve werkvormen, Focusing, Empty Chair techniek. Soms werk ik met een levenslijn of met de Landkaart Rouw van Anneke de Leeuw.

Praktisch
Wil je een eerste afspraak maken? Of wil je meer informatie? Vul bij Contact het contactformulier in of stuur een e-mail naar corinna.vooijs@verliesenrouwpraktijkdeaster.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Liever bellen of berichtje sturen? Dat kan op 0624896385.

Als ik niet opneem, laat dan gerust je naam en telefoonnummer achter op de voicemail, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Waar en hoe?
Gesprekken vinden bij jou thuis plaats.

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We plannen het kennismakingsgesprek en hiervan ontvang je een bevestiging met het aanmeldformulier.

Als je na het kennismakingsgesprek verder wilt, maken we een vervolgafspraak en stuur ik je een email met de bevestiging van de afspraak en de begeleidingsovereenkomst. In het eerstvolgende gesprek ondertekenen we samen de begeleidingsovereenkomst en start de therapie.

Na elk gesprek ontvang je per email of op papier de factuur en de bevestiging van de vervolgafspraak. Bij de laatste sessie zal ik je vragen om een evaluatieformulier in te vullen.

Voor verlies- en rouwtherapie is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Ik ben bezig mij aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Zodra dit het geval is zal ik dit op de website vermelden en dan is een vergoeding vanuit de zorgverzekering ook mogelijk uit de aanvullende verzekering.

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)
De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt, en wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Het doel van de Wkkgz is openheid over klachten en ongewenste gebeurtenissen, daarvan leren en zo gezamenlijk de zorg te verbeteren. Hierdoor kan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) er beter op toezien dat er geen misstanden in de sector voorkomen.
Uiteraard is het belangrijk om bij klachten altijd eerst met de zorgverlener zelf te gaan praten en te proberen het gezamenlijk op te lossen. Als je er samen niet uitkomt, is het belangrijk dat je als cliënt weet waar je dan terecht kunt met je klacht. Mensen willen zich gehoord voelen en willen voorkomen dat een ander hetzelfde overkomt. De Wkkgz eist dat zorgverleners kenbaar maken hoe zij hun klachtenafhandeling geregeld hebben. Verlies en rouwpraktijk de Aster heeft haar klachtenafhandeling ondergebracht bij Zorg doen wij samen. Meer informatie kun je hier vinden.